Uderummet - en populær tendens

Posted af Camilla Lessèl den

Vi har over de seneste år ændret syn på, hvordan haven bruges og tendensen taler for sig selv: vi vil gerne bruge haven som en forlængelse af vores hus, således grænserne mellem inde og ude udviskes. 

Vi trækker naturen indenfor i form at store, smukke planter samtidig med at vi laver udekøkkener og loungeområder udenfor. Haven har pludselig mange funktioner: vi slapper af, laver mad, leger med børnene, dyrker køkkenhave og blomster og hygger med venner og familie.

Haven er altså blevet meget mere end jord under neglene og spirende planter. Den skal være smuk at kigge på hele året rundt. Hvad der før kun blev brugt, når solens stråler varmede, nyder mange nu året rundt.

Sommerens komme

Maj er begyndt og dermed kommer sommeren tættere på. Ligesom grænserne mellem inde og ude udviskes, forsvinder grænsen mellem sæsonerne ligeså. Vi VIL nyde vores uderum sommer som vinter, forår som efterår. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Du skal blot overveje, hvad der skaber værdi for netop dig.

Skab små oaser og nyd synet

Det er faktisk ret enkelt – hvis du nyder at se på det, så har det sin berettigelse i dit uderum. Sæt dig fx i sofaen: Hvad kan du se? Fra min sofa kunne jeg førhen se et træstub fra et træ, der engang var været havens konge. Nu kan jeg se en samling af krukker og udelys. Et fuglebad og selvsåede solsikker som en gave fra fuglene. Fra min køkkenvask kunne jeg se et hav af granitskærver. Nu bugner det med efeu, der lyser grønt året rundt.

Igen… hvis du nyder at se på det, så har det sin berettigelse. Gå igennem huset eller lejligheden, overvej hvor du bruger din tid og hvor det giver mening at skabe din lille oase. Og husk – ligesom årstiderne er uderummet også foranderligt. Du skal indrette det, så det giver mening for dig og årstiden.

 

/Camilla


Del dette indlæg← Ældre indlæg